Хирургия и интензивни грижи

Иконка за времетраене - Ветеринарна клиника "New Vita"
2 часа

Много от собствениците на домашни любимци са силно притеснени и загрижени, когато домашният им любимец трябва да бъде подложен на анестезия или седация. Ние от Ветеринарна клиника Ню Вита сме едни от първите в страната, които започнаха да работят с апарат за инхалационна анестезия, тъй като имаме високи стандарти по отношение анестезията и следоперативното обезболяване. През изминалата година инвестирахме в съвременна апаратура, за да можем да сведем до минимум нежеланите странични реакции и медицинските усложнения.

Какво е необходимо да се направи преди операция?

  • Първо да се направи цялостен клиничен преглед на животното
  • Да се направят задължително предоперативни изследвания, много често се откриват скрити заболявания, при които са противопоказани поставянето на анестетици.
  • Да се изследва сърдечно-съдовата система - при определени породи това е задължително - Британска късокосместа, Мейн Кун, Персийска, Пинчери, Йоркширски териери, Померани и всички с хронични заболявания.

Предлагаме богата гама от манипулации, изследвания и хирургични процедури:

  • Мекотъканна и коремна хирургия - операции на стомах, червата, далак, пикочо-полова система и др.
  • Ортопедия и травматология - всякакви видове фрактури, луксации и др.
  • Онкохирургия - отстраняване на туморни маси. Най-големият тумор, който е  премахван от нашите лекари е с тегло 7,500 кг
  • Хирургия на гризачи - обработка на абсцеси на зъбите, кастрации, отстраняване на камъни от пикочния мехур и др.

Предоперативна подготовка на кучета и котки

Задължително е преди всички планови операции на кучето да се осигури минимум 12 часа гладна диета. Водата се спира 3 - 4 часа преди анестезия. 

За котките е препоръчителна минимум 6 часова гладна диета. Водата се спира 3 - 4 часа преди анестезия.

За гризачите тези ограничения не важат.

При пациенти, страдащи от хронични заболявания и приемащи лекарства, се консултирайте с ветеринарен анестезиолог дали да се приемат в деня на операцията.

Плановият прием за операции се осъществява от 9.00 до 10.30 часа. 

В нашата клиника разполагаме с проектирано отделение за реанимация и следоперативни грижи. Използваме доказани протоколи за следоперативно обезболяване и интензивно лечение. Целта на всички тези подходи е да се осигури първокласна хирургична помощ в една спокойна среда за вашите любимци.

Операциoната ни зала е оборудвана с пациентен монитор, който следи  жизнено важните процеси на организма по време на анестезията - температура, сатурация, пулс, сърдечен ритъм, кръвно налягане. За стриктен контрол на нивото на анестезия ползваме анестезиологична машина от най - ново поколение, която осигурява непрекъснато подаване на кислород към животното и също така има възможност за изкуствено дишане при критично състояние. Нашите критикалисти имат възможност да приложат адекватна реанимация на постъпили в шок пациенти или при настъпили оперативни усложнения. 

Трябва ли да имам запазен час за хирургична интервенция?

Да. Само спешните случай постъпват без планов прием.

Предлагате ли безопасни упойки?

Да. От години работим с едни от най-безопасните анестетици и имаме на разположение инхалационна анестезия с изкуствена вентилация. Работим с общоприети и изпитани анестезиологични протоколи. В клиниката работи щатен анестезиолог с богат опит.

Скъпи ли са цените на операцията при животните?

Нашите клиенти предварително получава писмена оферта относно стойността на операцията. В нашата клиника цените се определят спрямо килограмите на пациента, вида на анестезията, консумативите и сложността на хирургическата интервенция.

Може ли животното след операция да остане няколко дни при вас за наблюдение?

Да. Тази услуга се заплаща допълнително.

Бързо набиране