Дерматология

Иконка за времетраене - Ветеринарна клиника "New Vita"
45н мин

Във Ветеринарна клиника Ню Вита извършваме високоспециализирани дерматологични прегледи на кучета, котки, зайци, морски свинчета, хамстери и др. На помощ ще ви се притекат нашите ветеринарни дерматолози, които работят в тясно сътрудничество с германска лаборатория. В цената на нашият преглед са включени и две специфични кожни изследвания.

Дерматологията и алергологията при домашните любимци са бързо развиващи се науки. Напредъкът в тези области осигури на нас ветеринарните дерматолози голям успех в контрола и ликвидирането на много кожни заболявания. Всяка година в нашата клиника постъпват все повече и повече пациенти с кожни проблеми, показващи различни клинични признаци от лек сърбеж до тежки алопеции. За да идентифицираме точната причина, която причинява кожните изменения прибягваме до използването на съвременни технологии.

Какво могат да ви предложат нашите ветеринарни дерматолози?

Серологични тестове за алергени и изготвяне на десенсибилизираща терапия.

Биопсия и хистологични изследвания.

Цитологични и културални изследвания.

Криотерапия.

Изследване на натривки, посявки и други.

Изследвания за гъбички

Хормонални изследвания

Успешно лекуваме остри дерматологични случаи, чрез съвременни медицински протоколи, а за хроничните случаи предлагаме утвърдени схеми за домашно лечение. През последните няколко години бум бележат Атопичните дерматити при кучето и котката, които необходимо доживотен контрол.

Кога е необходимо да посетя ветеринарен дерматолог?

Ако забележите следните или други кожни изменения при вашия домашен любимец не се колебайте да се свържете с нашите специалисти.

  • Постоянно близане и сърбеж.
  • Зачервена кожа.
  • Гнойни пъпки и подутини по кожата.
  • Липса или доста рехава космена покривка. Алопеции.
  • Чести възпаления на ушите.
  • Пърхот 
  • Кожни тумори по кожата на цялото тяло
  • Зачервяване и близане на лапите
  • Външни паразити - бълхи и кърлежи

Времетраенето на един  дерматологичен преглед  е средно 60 мин. Затова е необходимо предварително да си запишете час за преглед. Можете да запишете час на

 Тел: 0899  52 53 55

В клиниката имате ли ветеринарен дерматолог?

Да.

Какво включва дерматологичният преглед?

В нашата клиника по време на всеки дерматологичен прегледа се извършват две основни изследвания, които не се заплащат допълнително и са включени в дерматологичният преглед. Това са вземане на материал за микроскопско изследване и преглед с лампата на Ууд. Останалите процедури и изследвания се заплащат допълнително.

Може ли веднага да се разбере защо кучето ми се чеше?

Не, но може да се направят серия от изследвания и тестове за алергии, които биха били полезни за поставяне на диагноза на вашето куче.

Колко дълго се лекуват кожните заболявания?

Лечението е бавно и невинаги може да се постигне пълно излекуване. Целта при някои заболявания е да се постигне максимално дълго продължаваща ремисия.

Бързо набиране